Zöld blog - hogy legyen még kék egünk és zöld füvünk

Kék ég, Zöld fű

Kék ég, Zöld fű

Tetra Pak, mihez kezdjek veled?

2023. október 25. - Vizirózsa

Albérletben lakóként sokféle emberrel találkoztam, volt aki szerint nem az ő szelektíven gyűjtött szemete fogja megmenteni a világot. Nos valóban nem, azonban reméljük hogy a többi 8 milliárd emberből sokan nem ezt gondolják és mennyivel jobb és példamutatóbb figyelni arra mit hova dobok.

Azóta körülbelül 8 év telt el és a szelektív hulladékgyűjtés és gyakorlata sokat fejlődött. Környezettudatosabbak vagyunk, de az emberek gondolkodásának kell még változnia.  

Rátérve témánkra, érdekes, hogy majd 1,5 éve megváltozott az italos kartondobozok, a Tetra Pak-os dobozok gyűjtési rendje Budapesten és az utóbbi időben több emberrel találkoztam, aki ezzel mégsem volt tisztában. 

Felelevenítve a tudást: 2022 január 1-től az italos kartondobozokat (tejes, gyümölcsleves dobozt, másként Tetra Pak-os dobozokat)

Budapesten a sárgafedelű műanyag és fém hulladékot gyűjtő kevert csomagolási hulladékok közé kell dobni.

tetra_pak_1.JPG

Miért jó, hogy átkerült a papírból a műanyagba?

A Tetra Pak anyagát tekintve 75%-ban papír, a többi műanyag és alumínium és teljes mértékben újrahasznosítható, viszont hogy ezt meg lehessen tenni ki kellett szelektálni az egyéb papírhulladék közül és ahogy Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés elnöke fogalmazott az új rendszer tehermentesíti papír hulladékot az utóválogatástól.

 picture1.png

Forrás: fkf.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldfu.blog.hu/api/trackback/id/tr418242753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása